SRPSKI AKADEMICI OPET PROTIV SVOG NARODA! HOĆE UKIDANJE STIMULATIVNIH MERA ZA RAĐANJE JEDNO ILI DVOJE DVECE! Srpska budućnost – STARCI.

Po starosnoj strukturi žitelja, na neslavnom smo šestom mestu u evropi, upozoreno u SANU. U narednih 30 godina Srbija će izgubiti između 250.000 i milion stanovnika

sanu-foto-tanjug

Ilustracija, Foto: Tanjug

SRBIJA će u narednih 30 godina izgubiti između 250.000 i milion stanovnika. Ove razmere višegodišnje oseke populacije zahtevaju sve mere za podsticanje rađanja, ali na njihove efekte čekaće se i decenijama. Uz to, potrebno je da se država ozbiljno pripremi za treće doba u kome će se uskoro naći.

Srbija je sa prosečnom starošću njenih žitelja od 42,7 godine šesta u Evropi i 24. u svetu. Prema analizama stranih i domaćih stručnjaka, demografska situacija u sledeće tri decenije nametnuće se kao jedan od najvećih prepreka ekonomskog razvoj, pišu Novosti.

 

Da je starost odavno zakucala na vrata Srbije podseća predsednik SANU Vladimir Kostić i poručuje da u svet izvozimo sopstvenu budućnost.

Srbija je od 2001. do 2011. godine, izgubila između 367.000 i 422.000 ljudi. Negativan prirodni priraštaj beležimo poslednjih 25 godina – podseća predsednik SANU Vladimir Kostić.  Udeo visokoobrazovanih u migrantskom toku je 11 puta veći nego sedamdesetih godina.

Učesnici naučnog skupa u SANU konstatovali su da je najveći problem manjak rađanja trećeg i četvrtog deteta u srpskim porodicama.

Onda su oni, koji se uvek žrtvuju za svoj narod, oni koji se sete srpstva samo kad treba da mu se nešto loše uradi, naše prepametni i  preplaćeni akademici predložili, između ostalog i ” ukidanje stimulativnih mera za rađanje jednog i dvoje dece”  i zbrajanje ovog novca u korist majki koje su na svet donele brojniji podmladak.

Podsećamo cenjene akademike, da je Josip Broz, za čije je vreme većina njih dobila tu titulu, umro.

Da je zemlja uništena, opljačkana, prošla kroz mnoge ratove u koje je i s njihove strane gurnuta.

Da je danas herojstvo kad žena rodi i čuva i jedno dete, a kamo li više, pa s tim vašim predlogom da se njima ukine i ta mizerna pomoć od strane države, činite po ko zna koji put zlo srpskom narodu i građanima Srbije!

Gospodo akademici koji podržavate taj predlog, želimo vam sve najgore i da što pre ne znamo za vas.

Jutarnji GLASnik/ M. A. M.

 

Advertisements

One thought on “SRPSKI AKADEMICI OPET PROTIV SVOG NARODA! HOĆE UKIDANJE STIMULATIVNIH MERA ZA RAĐANJE JEDNO ILI DVOJE DVECE! Srpska budućnost – STARCI.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s