Saša Radulović: Zoran Čičak, osnivač JUL-a i prijatelj Mire Marković je ključni čovek u kampanji Saše Jankovića

U razgovoru sa novinarom Danasa, Saša Radulović je objasnio razloge zbog čega još uvek pokret Dosta je bilo, nije podržao ni jednog predsedničkog kandidata.

radulovic-cicak-jankovic

Saša Radulović tvrdi da je neophodno da postoji samo jedan kandidat opozicije, inače će Aleksandar Vučić pobediti u prvom krugu.

Za priču da više kandidata znači veću izlaznost, a samim tim i veću šansu za ulazak u drugi krug predsedničkih izbora, Radulović kaže:

“To je potpuno promašena priča i to će se pokazati na izborima. Oni koji budu zastupali tu tezu doživeće poraz. I mi naravno zajedno sa njima. I moraće da snose odgovornost za tu neodgovornu odluku. Glavna stvar koja motiviše opozicione birače nije ko je kandidat, nego pobeda protiv Vučića. Kandidati su u drugom planu u ovoj trci i jedini način da podignete izlaznost neopredeljenih, koji žele poraz Vučića, je jedan kandidat. Jedino tako će poverovati da je pobeda moguća.”

O eventualnoj svojoj kandidaturi ili kandidaturi nekog iz pokreta Dosta je bilo, Radulović za Danas kaže da će se o tome odlučivati na Skupštini pokreta, 4. marta.

Radulović još navodi: Cela vladajuća koalicija se ujedinila oko jednog kandidata, a nas ubeđuju da je dobro da ima više kandidata. A nekako je dobro da bude dva, ali ne i tri. Nije dobro ni dva, ni tr,i ni pet, već jedan. 

SPAŠAVANJE PROPALIH STRANAKA

O nastajanju nove političke scene, Radulović kaže:

“Postoje relevantne opozicione partije i one koje praktično nestaju sa političke scene. Ovde nije pitanje spašavanja propalih petooktobarskih stranaka nego pobede na izborima. Nastaje nova politička scena. Nova levica, nova desnica i novi centar. Mi smo predstavnici novog centra. Saša Janković je prirodno predstavnik nove levice, Vuk Jeremić nove desnice. Da li Sasa Janković misli da dođe na čelo DS ili da napravi svoju političku opciju? Ono što nam je predlagao kada smo razgovarali poslednji put je da, ako bude parlamentarnih izbora, on bude na čelu jedne liste na kojoj će biti DS, DJB itd. Ja sam mu rekao da je to potpuno pogrešna straregija i da mu dogovor sa Šutanovcem umanjuje šanse da pobedi na izborima. Nas takva kalkulacija ne interesuje. Potrebni su novi politički lideri. Birači to zahtevaju. Kao i dogovor među kandidatima. Ostale političke stranke nisu relevantne i bitne u ovom razgovoru.”

O rovarenju u pokretu Dosta je bilo i o gubitku tri poslanika u Skupštini Saša Radulović navodi:

“Tri poslanika su odlučila da prelete u kampanju jednog kandidata i to je njihova stvar. Želimo im sve najbolje… Ono što se ustvari dešavalo je rovarenje po našoj organizaciji koje traje više od mesec dana, a to radi Zoran Čičak, koji je osnivač JUL-a, prijatelj Mire Marković i porodice Milošević i koji je jedan od ključnih ljudi u kampanji Saše Jankovića. Imamo seriju poruka koje je slao našim članovima i na različite načine pokušavao da ih odvoji od pokreta. To je ispod svakog nivoa. Mi se time nećemo baviti.” 

Iz izjava Radulovića, ostaje nam da zaključimo da je Aleksandar Vučić ubedljivi pobednik na predstojećim izborima i to u prvom krugu, te da nam je opozicija nesposobna, lenja, a kandidati tzv. građanske opozicije žive u uverenju da se život odvija na društvenim mrežama i da se na društvenim mrežama i glasa.

Prepuni sujete i umišljenosti o svojoj veličini, dosledno slede put  i manekensku ulogu Borisa Tadića, te nezadrživo guraju Srbiju u još dublji ponor, a svojom nesposobnošću, foliranjem, glumom, šminkerajem  i kukavičlukom dele sa Aleksandrom Vučićem krivicu zašto je Srbija zemlja nesrećnih i očajnih građana koji će biti još nesrećniji i očajniji. 

Jutarnji GLASnik/ M. A. M.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s