Dogovor o jednom kandidatu opozicije na pomolu? Jeremić za dogovor, a ostali?

Povodom poziva Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) na sastanak o budućnosti Srbije budući predsednički kandidat Vuk Jeremić ocenio je, da je “dobra ideja” svaki razgovor o tome kako da se promeni sistem koji ne radi u interesu naroda. 

jeremic-bosko-jankovic

Iz izvora  bliskih Vuku Jeremiću, Jutarnji glasnik saznaje da tim okupljen oko Jeremića, a i on sam, ozbiljno razmišljaju o tome da je neophodno da i tzv. građanska i nacionalna opozicija, na izbore izađe sa jednim predsedničkim kandidatom. Preko posrednika takvi signali stižu i iz okruženja Saše Jankovića, te neće iznenaditi ako poziv Nenada Čanka urodi plodom.

Naš sagovornici kažu da Vuk Jeremić, kao iskusni političar i kao neko kome je jasno da se Aleksandar Vučić ne može pobediti ako opozicija izađe sa više kandidata, spreman je na svaku vrstu dogovora, jedino ga plaši iskrenost i sujeta ostalih potencijalnih predsedničkih kandidata, te iskrenost njihove borbe protiv režima Aleksandra Vučića.

Druga ideja o kojoj se takođe povremeno razmišlja, je dogovor oko totalnog bojkota i antikampanje predsedničkih izbora, zbog neravnopravnih uslova i potencijalne krađe.

Najveću smetnju dogovoru oko jednog predsedničkog kandidata pravi njihovo okruženje, podgrevajući njihovu sujetu lažnim istraživanjima i pričama o dogovoru i davanju podrške tek pred drugi krug predsedničkih izbora, mada je svakome jasno da drugog kruga neće ni biti.

nenad-canak

Foto: NSPM

Poziv Nenada Čanka je poslat, a i on sam je spreman da ponovo sedne na ruku da bi mu utrnula, kako ne bi osetio za koga glasa, a nama ostaje da vidimo hoće li preovladati razum ili je ovo još jedna pozorišna predstava sa cupkanjem i podvriskivanjem u režiji Aleksandra Vučića

Jutarnji GLASnik/ M.A.M.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s