Dačić u panici zbog mogućih parlamentarnih izbora

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić kaže da će premijer Aleksandar Vučić odlučiti da li će uz predsedničke biti raspisani i parlamentarni izbori, rekao je Ivica Dačić u Jutarnjem programu TV Pink.

%d0%b8%d0%b2%d0%b8%d1%86%d0%b0-%d0%b4%d0%b0%d1%87%d0%b8%d1%9b

Ivica Dačić, Foto: NSPM/Ilustracija

Ivica Dačić kaže da je njegov stav jasan po tom pitanju.

– Stalno se šalimo i ja kažem premijeru, pošto on stalno zakazuje neke izbore: ”Polako sa tim izborima da su dobri i Vatikan bi držao svake godine” – rekao je Dačić za TV Pink.

Svestan da sve više gubi podršku u svom glasačkom telu, zbog terora naprednjaka nad socijalistima na lokalnom nivou, te njegovog odustajanja od kandidature na predsedničkim izborima, Ivica Dačić sve više razmišlja da u slučaju raspisivanja i parlamentarnih izbora, uskrati podrški Vučiću i sam se kandiduje na izborima za predsednika.

NIŠTA SE JOŠ NEZNA

Nešto ranije je Dragan Marković Palma zahtevao raspisivanje parlamentarnih izbora, što je dovelo do nove pometnje u koaliciji okupljenoj oko SPS-a.

Naš sagovornik iz vrha SPS-a navodi da raspisivanjem parlamentarnih izbora, pada u vodu prećutni dogovor između Dačića i Vučića o dodeljivanju premijerske funkcije Dačiću, jer bi SPS ostvario jako loš rezultat zbog velikog razočarenja članstva, naročito u unutrašnjosti.

Istovremeno saznajemo da Aleksandar Vučić sve više razmišlja o postavljenju Rasima Ljajica na mesto predsednika Vlade, po održavanju predsedničkih izbora, jer bi time zadovoljio strani faktor, a smanjio netrpeljivost među funkcionerima SNS-a među kojima je nastala neviđena mržnja oko borbe za premijersku funkciju.

Jutarnji GLASnik/ M.A.M.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s