Ako opozicija ovako nastavi sve je uzalud. Bitka je već izgubljena, a Vučić će odneti pobedu i pre samih izbora.

Da li je Vučić već pobedio na izborima?

vuk-sasar-sasaj-vucic

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović, Novosti, Medija centar Beograd, N1

Najzad se završila cela saga oko predsedničkog kandidata Srpske napredne stranke. Sekire su zakopane, Toma se povukao, a vođa ostaje samo jedan. Sad nam predstoji onaj “zabavni” deo – kampanja. Doduše, iako su naprednjaci najavili da će istu započeti desetak dana pred izbore, jasno je kao dan da su oni sa kampanjom započeli još davno. Ako su iz nje uopšte i izlazili od prošlog aprila.

Kako se bliže izbori, evidentno je da nervoza raste u svim taborima. Naprednjaci su se uplašili da će izgubiti vlast, pa su za izbore izvukli svoj najjači adut – Aleksandra Vučića. Dačić se plaši da li će SPS na lokalu podržati Vučića, a opozicija… Opozicija ratuje.

Svi smo se ponadali da će ovi izbori biti prekretnica. Naprednjaci su došli na vlast posle predsedničkih izbora kada je Tomislav Nikolić postao predsednik Srbije. Sada su ga gurnuli u zapećak, a raskol u SNS-u je probudio nadu da će, možda, ovog puta sve biti drugačije, da niko ne može da vlada doveka. Ali…

Opet se Srbija podelila. Naime, odavno opozicija pregovara o tome da na predsedničke izbore izađe sa jednim kandidatom, svi su se zdušno ponudili da baš oni budu izabrani. Ali, problem je što nisu imali da ponude ništa novo, ništa što već nismo videli, iskusili… Onda je na scenu stupio Saša Janković – i kockice su se složile. Sada je tu i Vuk Jeremić. I nastupio je opšti haos.

Jedni bi da podrže Vuka, drugi ipak Sašu. Neki smatraju da jedan od njih ipak treba da odustane, jer bi tako šanse opozicije porasle. Započeo je i rat na društvenim mrežama, a Saša Radulović je predložio da se 10 dana pred izbore slabiji kandidat povuče iz trke, ili će Dosta je bilo izaći sa svojim kandidatom. Janković i Jeremić, s druge strane, ne prihvataju bilo kakve ultimatume.

A za sve to vreme, premijer likuje. Na sva zvona priča kako nam je dobro, koliko smo uspešni i koliko ćemo tek napredovati. Valjda se vodi onom izrekom “da sto puta ponovljena laž postaje istina”. Još kad malo pripreti, i poruči nam iz aviona da Srbija samo sa njim može da napreduje, inače ćemo da padnemo u ambis – računica je jasna. Malo zamazivanja očiju, malo pretnje i već sluđenom narodu je dosta. Zna Vučić svoj narod, zna šta radi i kako se to radi.

Zato bi bilo dobro da se svi urazume. Posle dužeg vremena građani Srbije postaju optimistični, sve češće se čuje da će ovog puta izaći na izbore, jer konačno imaju za koga da glasaju. Znači, šansa postoji. Samo je treba iskoristiti. Jer ako opozicija ovako nastavi, i ostane razjedinjena sve je uzalud. Bitka je već izgubljena, a Vučić će odneti pobedu i pre samih izbora.

Izvor: Vesti online/ Piše: D. Obradović

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s