Tadić i Milošević se igrali, nadam se da Vučić neće – IVICA DAČIĆ

pol-dacic

Foto: NSPM

BEOGRAD – Ministar spoljnih poslova i predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da jedino kandidovanje premijera i predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića za predsednika Srbije obezbeđuje sigurnu pobedu i da neće da njegova sudbina zavisi od nečijih nerealnih ambicija.

“Pozivam Vučića da donese racionalnu odluku koja će doneti pobedu, a formula za pobedu jeste ‘Vučić plus Dačić jednako je pobeda u prvom krugu'”, izjavio je Dačić na redovnoj konferenciji za novinare.

Dačić je rekao da neće da podrži zajedničkog kandidata koji ne može da pobedi u prvom krugu, jer onda može da ga podrži u drugom krugu.

“Neću da moja sudbina zavisi od toga da li neko ima ambiciju koja nije realna u ovom trenutku. Tako se igrao (Slobodan) Milošević, (Boris) Tadić, nadam se i siguran sam da neće i Vučić”, izjavio je predsednik socijalista.

Dačić je dodao da nema primedbe ni političke probleme s Nikolićem i da ako želi da se kandiduje bez podrške SNS-a, “samo napred”, ali da njegova stranka ima jasan stav.

“Ako je kandidat Vučić, mi ga podržavamo, a ako je neko drugi, ja sam kandidat za predsednika u ime naše koalicije, nema dileme. A onda ćemo videti ko će koga podržati u drugom krugu”, izjavio je Dačić.

Autor/izvor: SEEbiz / N1 info

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s