ODE I AERODROM: Vlada objavila: “Nikola Tesla” ide na koncesiju

Beograd — Vlada Srbije i kompanija Aerodrom Nikola Tesla objavili su Javni poziv zainteresovanim stranama za koncesiju beogradskog aerodroma, prenosi Tango Six.

80228212586a2bd29360b712485793_w640

Foto: Tanjug

Prema uslovima koncesije koja bi bila na 25 godina, u nadmetanju neće moći da učestvuju kompanije koje već upravljaju aerodromima u radijusu od 450 kilometara od Beograda – što znači da iz trke ispadaju kompanije „ADP“ kao i turski konglomerat „TAV“ .

Kako se navodi u dokumentu u koji je Tango Six imao uvid, obaveze budućeg koncesionara biće: finansiranje, razvoj u formi izgradnje i rekonstrukcije, održavanje i upravljanje (menadžment) celokupne infrastrukture Aerodroma „Nikola Tesla“ i obavljanje formalne uloge operatera aerodroma. Pobednik koncesije biće dužan da registruje pravno lice na teritoriji Srbije na kojeg će, po dobijanju koncesije, preći pravo korišćenja sve nepokretne imovine Aerodroma „Nikola Tesla“ koje će se po isteku koncesije vratiti na Republiku Srbiju.

Koncesija će se odvijati u dve faze. U prvoj fazi dostaviće se neobavezujuće ponude dok će se u drugoj fazi dostaviti obavezujuće ponude. Svi zainteresovani za koncesiju imaće 15 dana (vreme teče od juče, 10. februara) da predaju zahtev za učestvovanje u prvoj fazi. Takođe, imaće 60 (sada već 59) dana da predaju svoje neobavezujuće ponude u sklopu Faze 1. Svako ko je zainteresovan da otkupi tendersku dokumentaciju to će moći da uradi za 1.000 evra.

IZVOR: TANGO SIX/ B92

Advertisements

One thought on “ODE I AERODROM: Vlada objavila: “Nikola Tesla” ide na koncesiju

  1. Не видим н ишта о продаји где пише у тексту да се продаје, оно што пише то је изнајмљивње аеродрома на 25 година уз обавезу да се аеродром модернизује, Очигледно да новинар или писац текста није у либели кад му се наслов текста не поклапа са садржајем текста

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s