Nezakoniti honorari, fiktivno zapošljavanje, milionska šteta, neostvareni pojedinci koji leče komplekse i vežbaju vlast, bahatost i nevaspitanje! Onda se pomire i to više ne važi – SNS u Smederevskoj Palanci

SNS ponovo jedinstven

Posle serije međusobnih prozivki, naprednjaci u Smederevskoj Palanci zakopali ratne sekire. Za doskorašnje političko prepucavanje izgleda da su krivi – “nepoznati počinioci”

srb-sns-ponovo
Milić i Pintorović pred novinarima

NEMA interesnih grupacija i podela unutar palanačkih naprednjaka. Zajednički radimo na sprovođenju politike SNS u interesu građana – zajednička je poruka sadašnjeg i bivšeg predsednika opštine, Toplice Pintrovića i Petra Milića, kojom – kako ističu – žele da stave tačku na priče o pravim i lažnim članovima Srpske napredne stranke

Samo mesec dana od kad su se međusobno javno optuživali za širenje laži, podmetanja, pa čak i milionske štete nanete opštini, predstavnici bivše i aktuelne lokalne vlasti iz redova SNS su za svoj politički rat optužili “nepoznate počinioce”, a između redova i – novinare.

– Ova, združena konferencija za novinare kojoj prisustvuju i odbornici, te predsednici mesnih odbora SNS je bila neophodna zbog dezinformacija i glasina u javnosti – izjavio je bivši predsednik opštine Petar Milić, dok je njegov naslednik objasnio da je “stranka živ organizam, i normalno je da postoje razmimoilaženja, ali to ne znači sukob i podelu”.

– Oni koji su upropastili opštinu, predvođeni Demokratskom strankom, ostavili su apsolutni haos, pa lokalna samouprava sada duguje gotovo četiri budžeta. Oni bi trebalo da polože račune građanima, te prestanu da se bave politikom i kadrovima SNS, plasirajući razne neistine – istakao je predsednik opštine Toplica Pintrović.

Podsetimo, novoustanovljena lokalna vlast Srpske napredne stranke je – i bukvalno pučem – smenila kompletnu opštinsku garnituru stranačkih kolega, javno ih optužila da su lošim odlukama naneli štetu od oko 10 miliona dinara, a predstavnik za medije Daša Stanošević je, čak, detaljno objasnila slučaj milionskog iznosa koji treba platiti zbog raskida ugovora sa privrednim društvom “Park centar”.

Na optužbe je usledilo saopštenje Povereništva SNS, o tome da su sve to laži kojima se omalovažavaju politički neistomišljenici. Pominjane su kvalifikacije poput …”neostvarenih pojedinaca koji leče komplekse i vežbaju vlast, bahatost i nevaspitanje”. Naveli su i da traže hitno isključenje iz stranke opštinskih funkcionera.

Umesto toga, došlo je do pomirenja, ali očigledno uz mirovnu misiju, jer i sami sada kažu da je “održano više sastanaka sa bitnim ljudima iz vrha stranke”. Posvađane naprednjake, očigledno, izmirili su ljudi iz centrale SNS.

NEKE OD OPTUŽBI

PREDSTAVNIK za medije opštine u Smederevskoj Palanci Daša Stanošević je ranije javno iznela navode da je tokom prethodne vlasti bilo isplate nezakonitih honorara i fiktivnog zapošljavanja u javnim preduzećima, uprkos vladinoj uredbi koja to zabranjuje. Tada je bivša SNS vlast kolegama poručila da “bolje prebroje kabinet aktuelnog predsednika opštine”…

Izvor: Novosti/ J. ILIĆ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: