Milojko Pantić o koordinatoru svih službi

Srbija je danas prvak sveta po količini neznanja

Majstor “kupleraj demokratije”

01milojko_pantic

 “Koordinator” zamišlja slobodu štampe i govora, tako da svi novinari imaju pravo da “slobodno” pišu i govore ono što on voli da čuje ili pročita

S vremena na vreme čujem od svojih prijatelja i dobronamernih kritičara primedbu da se kao sportski novinar u svojim komentarima u listu Danas, a naročito u emisiji “Sportska galaksija”, više bavim politikom nego sportom.

Piše: Milojko Pantić

Odgovaram pitanjem: Da li u Srbiji postoji makar jedna oblast života, od privrede i nauke do kulture i sporta, a da je oslobođena od politike?

Aktuelna vlast je društvo u Srbiji toliko ispolitizovala, da se sve meri političkim aršinima, čak i u oblastima koje su svuda u civilizovanom svetu nepolitičke kao što su umetnost, nauka i sport. U Srbiji se istaknuti stvaraoci u svim tim po difoltu, ne političkim oblastima, zbog prepolitizacije života, dele na “naše i njihove”. Mi se međutim ne bavimo etiketiranjem već vrednovanjem i zato ne pristajem na takvu podelu.

Emir Kusturica na primer, kao veliki umetnik i još veći graditelj, nema pravo da po tom osnovu ljude deli i svrstava, jer treba verovati u moć ali i odgovornost, za sve javne reči, bilo napisane ili izgovorene. Za mene i Sportsku galaksiju najveća vrednost u društvu jeste slobodan građanin, dakle čovek koga ne može da fascinira nikakav “nacionalni interes” u čije ime ubijaju ljude.

Aktuelna vlast je u Srbiji izvitoperila osnovu demokratskog kapitalističkog društva, a to je sloboda. Umesto slobode govora, ali i odgovornosti za izgovoreno ili napisano, dobili smo slobodu da možemo pljuvati jedni druge, pa tu i tamo i vlastodršce, a da posledice snose samo oni na koje vlast uperi prstom.

Sve vrednosti demokratije, sve demokratske institucije, aktuelni režim je uništio tako da je na delu stihija i haos u društvu. Umesto parlamentarne uvedena je prava “kupleraj” demokratija u kojoj u prvi plan izbijaju najprimitivniji, najpokvareniji i najveći lažovi, jednom rečju – šljam društva. Srbija je danas prvak sveta po količini neznanja, lopovluka i primitivizma po glavi stanovnika. Ne zna se šta se može šta se mora a šta se ne sme raditi. Sloboda se poistovećuje sa anarhijom, pogledajte samo naslovne strane svih tabloida. Ni u jednoj oblasti života ne postoji red i sistem jer destruktivci mogu da funkcionišu samo u haosu i neredu.

Tvorac tog haosa je “koordinator” svih službi bezbednosti, čovek koji nekontrolisano drži sve državne institucije sile i prisile u svojim rukama i koji je zbog toga izgubio svaku meru normalnosti. A kad se izgubi mera, nastupa ludilo. “Koordinator” je čovek vitoperne sposobnosti i hrani se našim ljudskim slobodama, tako što ih pretvara u neslobodu, našim ljudskim pravima, pretvarajući ih u ne pravo, našim medijima, stvarajući od njih tabloide, našom kulturom od koje pravi nekulturu.

“Koordinator” zamišlja slobodu štampe i govora, tako da svi novinari imaju pravo da “slobodno” pišu i govore ono što on voli da čuje ili pročita. NJegovo svakodnevno hvalisanje o “istorijskom” napretku društva i države, obične su statističke laži i manipulacije. Dok “koordinator” glumi beskrajnog dobročinitelja, patriotu i velikog Srbina, njegovi čauši pljačkaju Srbiju do temelja.

Kriminal je posredstvom njegove “koordinacije” metastazirao i zahvatio sve pore društva. Pretvorio nas je u prave filistare, odnosno ljude čiji duhovni život ne prelazi granice animalnih potreba i sitnih zarada.

Ukratko, pod njim i sa njim u Srbiji živimo život koji nije vredan življenja. I umesto da se optuži za besprimernu zloupotrebu položaja u politici, i višestruko kršenje Ustava, “koordinatoru” se daje pravo da bira hoće li ili ne da se kandiduje za predsednika.

E pa glasaj, Srbijo, na predstojećim izborima još jedanput za tog majstora “kupleraj demokratije”, ne bi li uveo i zakon “Jus primae noctis”. Samo to kraljevsko pravo prve bračne noći još nije uspeo da proba.

Autor je urednik emisije “Sportska galaksija”

Izvor: Danas

Advertisements

2 thoughts on “Milojko Pantić o koordinatoru svih službi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s