Heroj spasao starca iz zapaljene kuće u Kuršumliji

2112699868586a7eb2403da535392242_v4_big

Foto: Tanjug, B92

Mesar Ljubomir Antonijević (33) je iz zapaljene kuće, u centru Kuršumlije, spasao Milosava Vučićevića (80) iznevši ga u naručju kroz plamen.

To je rečeno Beti u vatrogasnoj službi u Kuršumliji.

Požar u kući u centru grada izbio je oko 19.00, a prvi ga je primetio Antonijević, koji je odmah dotrčao da kuće, razvalio zaključana vrata i iz plamena izneo Vučićevića.

“Pronašao sam Vučićevića kako stoji ukopan usred kuhinje, a oko njega dim i plamen. Uhvatio sam ga za ruku i rekao da beži, ali me on ništa nije čuo niti se pomerao. Uzeo sam ga u naručje i izneo iz kuće”, rekao je Antonijević.

Ubrzo su stigli vatrogasci i Hitna pomoć čija načelnica Nena Vučković kaže da je Vučićević zadobio blaži oblik trovanja ugljen monoksidom i manju opekotinu, ali da je njegovo zdravstveno stanje stabilno.

Dve ekipe vatrogasaca su uspeli da ugase požar, ali je unutrašnjost kuće izgorela. U vatrogasnoj službi kažu da je požara najverovatnije izazvan od šporeta na drva.

Pre nekoliko godina, ista kuće je gorela, a mesari iz mesare “Tri praseta” su i tada pomogli i spasili staricu, ispričao je Beti vlasnik mesare Goran Gajić.

Izvor: BETA/ B92

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s