“Tomislav Nikolić odneo bi ubedljivu pobedu na predsedničkim izborima u Srbiji AKO izbori budu otkazani.” -DRAŽA PETROVIĆ: Kurta, Murta i Saša

Print

Foto: N1

Kurta, Murta i Saša

DRAŽA PETROVIĆ

Saša Janković je dao ostavku i ušao u autobus broj 37 na prednja vrata, dok su ostali putnici nagrnuli na srednja, zato što srpski narod suštinski nikada nije razlikovao ombudsmana od konduktera.

-To ti je isto što i kondukter, samo na latinskom! – veruje se među lokalnim življem da te dve profesije razdvajaju samo oni koji su bežali sa časova latinskog.

Ušao, dakle, Saša Janković u autobus broj 37…

-Jao, evo ga ombudsman! – prepoznao ga je odmah neki čiča na sredini autobusa.

-Gde baš sad da uđe kad nemam kartu!? – skočio je onaj pored čiče na noge.

-Preteraše s ovolikim kontroloma! Nisam poneo Ombus plus karticu – autobusom broj 37 širila se psihologija mase sa elementima filozofije palanke.

Jedan što je na sedištu rezervisanom za majke sa decom bistrio Informer, krajičkom oka, kroz rupu probušenu na sredini Informera, primetio je lice za koje je upravo pročitao da je osumnjičeno za saučesništvo u ubistvu, zataškavanje ubistva, ubistvo i samoubistvo, i to prema preciznim nalazima specijaliste sudske patologije primarijusa Vučićević J. Dragana, našeg poznatog balističara specijalizovanog za forenziku.

-Pazite se, opasan je i naoružan! – upozorio je taj s Informerom u rukama ostale putnike, zamišljajući već kako Saša Janković posle konstatacije da pola prisutnih nema kartu, repetira pušku i hladnokrvo izgovara: “Why not!?”

-Najebasmo braćo i sestre, gde od tol’kih autobusa ombudsman da uđe baš u naš! – gurali su se putnici i panično vikali: “Majstore, otvori srednja, izgibosmo!”

Pojedini i na tečnom latinskom, mada niko nije bio baš stopostotno siguran kako se na latinskom kaže: “Majstore, otvori srednja, izgibosmo!”

-Ćuti, burazeru, samo da na sledećoj stanici ne uđe i Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti! I za njega sam čitao svašta! – iskočio je onaj s Informerom kroz krovni prozor autobusa na glavu.

Tako je Saša Janković shvatio da je mnogo lakše biti zaštitnik građana nego putnik autobusa 37, na liniji Pančevački most – Kneževac, preko Žarkova i Julinog brda, kojim se svakodnevno, u intervalima od sedam minuta, prevozi srpsko biračko telo.

I koji obično izgleda pretnatrpano jerbo se biračka tela naguraju jedno pored drugog tako da često ne mogu ni vrata da se otvore.

Ali se autobus začas isprazni kad unutra uđe kondukter (lat. Ombudsman), što i nije tako loše, osim ako imate ambiciju da se kandidujete za predsednika Srbije. U tom slučaju biračka tela bi trebalo da hrle ka vama, a ne da panično beže od vas prema srednjim vratima vičući: “Majstore, otvaraj, izgibosmo!”

Dok ti njima objasniš da si zadužen za kontrolu zakonitosti, a ne za kontrolu karata, isprazni se autobus dok si rek’o ombudsman. Problem je što u srpskom govornom području “dok si reko keks” traje obično oko dve sekunde, a “dok si rek’o ombudsman” traje obično oko 12 minuta.

Tačno preko puta autobuske stanice Pionirski park gde je Saša Janković ušao u autobus broj 37, pre nekih pet godina dva čoveka pojavila su se na stepeništu sa ukradenim džakovima punim biračkih listića, dokazom izborne krađe. Jedini problem je bio što džakovi jesu bili ukradeni, ali svojeručno.

Posle je onaj levi pobedio na izborima, ali je u stvari pobedio onaj desni, s tim što onaj levi i dalje veruje da je popularniji od onog desnog.

Ovih dana obojica šetaju okolo i nose svako svoj džak, s tim što su sad u džakove stavili mačke, pa izgleda da je jedini siguran kandidat Srpske napredne stranke za predsedničke izbore – mačka u džaku.

A srpsko biračko telo se specijalizovalo za mačke u džakovima, te prema najnovijim istraživanjima čak 77 odsto građana Srbije najviše veruje mačkama u džaku, dok 75 odsto veruje Vučiću.

Tu postoji jedna začkoljica – Tomislav Nikolić, recimo, pobeđuje u svim istraživanjima javnog mnjenja gde se ne pojavljuje pogodbeni veznik “ako”.

Na primer, Tomislav Nikolić odneo bi ubedljivu pobedu na predsedničkim izborima u Srbiji AKO na njima ne učestvuje Aleksandar Vučić, pokazalo je najnovije istraživanje agencije Galup.

-Agencija Glup! Kakva li je to agencija sa tako glupim imenom? – pobesni Tomislav Nikolić nad rezultatima istraživanjama triput dnevno.

NASTAVITE SA ČITANJEM  OVDE

Izvor: N1

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s