Gradonačelnica Smedereva: TUŽIĆU TE DOK SAM ŽIVA – Gradonačelnica protiv uzbunjivača javnosti

SD: Gradonačelnica protiv uzbunjivača javnosti

Gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović (SNS) izostala je i sa današnjeg pretresa u Osnovnom sudu u Smederevu, gde se vodi postupak po njenoj privatnoj tužbi protiv uzbunjivača javnosti Vladana Cvetkovića iz Smedereva, pa je suđenje odloženo za 14. mart.

Piše: Dejan Đorić

Gradonačelnica se nije pojavila danas na suđenju, iako je po rečima sudije, uredno pozvana. Za razliku od prethodnog ročišta (20. decembra) kada je izostanak pravdala zdravstvenim razlogom, uzrok današnjeg nedolaska nepoznat je sudu.

Cvetković je posle današnjeg suđenja, u izjavi za Danas, izrazio mišljenje da “gradonačelnica izbegava krivičnu sankciju”, uz opasku da je prošli put telefonom pravdala izostanak, a današnji nedolazak sudu nije obrazložen.

Kako je ranije kazao za Danas, gradonačelnica je podnela tužbu protiv njega, zbog navoda u pismu koje je uputio javnoti da je nad njegovom suprugom izvršena odmazda, premeštajem na drugo, hijerarhijski niže radno mesto u Gradskoj upravi Smederevo.

“Mada sam u pismu govorio o kršenju propisa i zloupotrebe vlasti od strane gradonačelnice u vezi sa izgradnjom skladišta gasa u Smederevu. Od svih navoda o kršenju propisa i o njenoj umešanosti, ona me je tužila samo zbog supruge. Naravno da je izvršena odmazda”, izjavio je Cvetković.

On je rekao da je u istom postupku podneo protivtužbu, zato što ga je gradonačelnica uvredila, nazvavši ga “drukarom” i “budalom”, na sednici Skupštine grada Smedereva.

“Izjavila je da je uzbunjivač “legitimna drukara” i “čega se pametan stidi, budala se ponosi”, a na prethodnom ročištu mi se direktno obratila rečima: “Tužiću te dok sam živa!”, rekao je uzbunjivač i dodao da gradonačelnica tokom suđenja nije osporila da ga je nazvala ovim pogrdnim imenima.

On smatra da to jasno pokazuje njenu nameru da hoće da ga sudski proganja, zato što je izvršio uzbunjivanje na okolnosti koje su javnosti poznate.

Cvetković je za Danas ocenio da je očigledno da “postoji opasnost od prevoza tog opasnog tereta centralnom gradskom zonom, kao i da su usporeni razvojni planovi grada i da je Smederevo dobilo najveće skladište gasa u Srbiji na mestu predviđenom za gradsko šetalište.”

Uzbunjivač javnosti iz Smedereva je podsetio da je podneo i krivične prijave i predstavku Agenciji za borbu protiv korupcije sa materijalnim dokazima, ukazujući na navodne zloupotrebe službenog pložaja.

Tužilaštvo za organizovani kriminal, prema njegovim rečima, postupa po tim krivičnim prijavama.

Cvetković je rekao i da je gradonačelnica na prvom ročištu usmeno pomenula odštetni zahtev u visini od pet hiljada evra, rekavši da je “interesantno da državni službenik, koji prima platu u dinarima, traži odštetu u evrima.”

Izvor: Danas

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s