Da li je to SNS spremio jurišne odrede da prave haos na mitinzima opozicije?

Članovi SNS pokušali da izazovu incident na Jeremićevoj tribini u Smederevu

Vođa naprednjaka iz Pančeva protiv Vuka Jeremića

Grupa ekstremnih pristalica i članova Srpske napredne stranke u petak uveče u Smederevu pokušala je da spreči održavanje tribine i razgovor građana ovog grada sa Vukom Jeremićem, kandidatom na predstojećim predsedničkim izborima. 

0403jeremic

Foto: Danas

Piše: M. D

Među 200 okupljenih u punoj sali smederevskog Doma kulture bilo je i desetak aktivista vladajuće partije koji su od samog početka skupa galamom i uvredama činili sve kako bi izazvali incident i onemogućili da Jeremić iznese svoj program i planove za mesto predsednika države.

Posebno agresivan i uporan bio je mladić koji je sedeo sasvim blizu same bine, u četvrtom redu, koji je mašući rukama, preteći i vređajući Jeremića očigledno želeo da na samom početku spreči održavanje tribine. U svemu tome imao je podršku još nekoliko svojih kolega koji su kada bi on malo utihnuo nastavljali s provociranjem i izazivanjem incidenata. Nekoliko njih snimali su sve mobilnim telefonima i bili na stalnoj vezi sa nekim ko je to sve pratio odnekud napolju i slao instrukcije. Nije im ipak uspelo da urade ono zbog čega su došli. Jeremić je staloženo izdržao uvrede, smirivao napetu atmosferu ne želeći da dozvoli bilo kakav fizički obračun među okupljenim ljudima, a prisutni Smederevci koji podržavaju kandidaturu nekadašnjeg ministra spoljnih poslova i u takvim uslovima imali su priliku da sa njim razgovaraju čitavih sat i po.

Ispostavilo se da je najglasniji i najratoborniji među prisutnim naprednjacima bio Ivan Tešić, koji je prema dostupnim podacima na njegovom profilu na društvenim mrežama sekretar Gradskog odbora SNS u Pančevu. Tridesetogodišnji Tešić je istovremeno i koordinator omladine SNS za Vojvodinu, a u vladajuću partiju je ušao kao član udruženja Srpska Sparta iz Pančeva. Naime, čitava ova organizacija se priključila SNS-u a zanimljivo je da je na njenom čelu bio Branko Malović, brat Branislava Malovića, aktuelnog direktora u “Er Srbiji”, koji je zadužen za odnose sa državnim organima i organizacijama ispred ove kompanije.

Inače, fanatični i ratoborni Tešić po struci je ekonomski tehničar, a zaposlen je u Zavodu za izgradnju i uređenje grada Pančeva. U Smederevo je sa grupom istomišljenika došao sa očiglednom namerom da napravi ozbiljan incident, ali zahvaljujući prisebnosti okupljenih građana Smedereva i samog Vuka Jeremića, koji je insistirao na civilizovanom dijalogu i bio spreman da odgovori i na njegova pitanja, plan da se izazove sukob većih razmera i ne dozvoli održavanje ovog skupa nije ostvaren. Kampanja još zvanično nije ni počela a već su najprljavije metode obračuna vlasti sa neistomišljenicima počele da se primenjuju. Pitanje šta možemo tek da očekujemo predstavlja veliku brigu za sve građane Srbije.

Izvor: Danas

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s