SVE JE URUŠENO! Sale Mutavi i Velja Nevolja vežbali gađanje u vojnim objektima? Vojni sindikat Srbije podneo krivičnu prijavu

KRIMINALCI PUCANjE UVEŽBAVALI U KASARNI VOJSKE SRBIJE

template_vojni_sindikat_srbije_2014

Foto: Vojni Sindikat Srbije

Vojni sindikat Srbije, štiteći interese pripadnika koje zastupa i same Vojske Srbije, podneo je danas krivičnu prijavu protiv brigadnog generala VZ i potpukovnika ND, zbog postojanja osnova sumnje da su u saizvršilaštvu počinili krivična dela zlupotreba službenog položaja i sprečavanje prava na podnošenje pravnog sredstva.

Prijavljeni se sumnjiče da su tokom 2015. i 2016. godine, zloupotrebljavajući svoj službeni položaj i falsifikovanjem službenih evidencija kroz koje su prikazivali fiktivno ostvareno radno vreme, pribavili protivpravnu imovinsku korist i iznosu većem od milion dinara.

Oni se sumnjiče i da su u periodu od februara do juna 2016. godine, licima iz kriminogene sredine, javnosti poznatim kao Vučko, Sale Mutavi i Velja Nevolja, kao i drugim licima koji nisu pripadnici Vojske Srbije, omogućili da u vanradno vreme koriste strelište, naoružanje i municiju Vojske Srbije kako bi uvežbavali gađanja iz vatrenog oružja.

Pored navedenog na teret im se stavlja i sprečavanje pripadnika jedinica za koje su nadležni da dostavljaju, upućuju drugim organima i primaju akta u skladu sa pravilima upravnog postupka zbog čega deo pripadnika tih jedinica nije mogao da ostvari određena prava iz radnog odnosa.

Vojni sindikat Srbije, kao što je obećao, nastavlja sa borbom protiv nezakonitog rada i zlouotreba u redovima Vojske Srbije.

SNAGA, POVERENjE, POŠTOVANjE

VOJNI SINDIKAT SRBIJE

Izvor: Vojni sindikat Srbije

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s