Zahvaljujući Vulinovom Zakonu o radu, fabrike se pretvaraju u konc. logore! „EUROZEIT“ numerisao radnike – MITROVAČKI SINDIKAT

mobing

Foto: narodni-front.org.rs

Poznato je da u Sremskoj Mitrovici postoji zatvor. I tamo su robijaši nekad bili, a možda i sad obeleženi brojevima.

Taj običaj se u Mitrovici preneo i na one koji nisu osuđeni ni za kakva krivična niti prekršajna dela, već su osuđeni da rade u fabrici “EUROZEIT”, a sve po Zakonu o radu za koji je najzaslužniji radnički dobrotvor Aleksandar Vulin.

Jutarnji GLASnik vam prenosi sa portala MITROVAČKI SINDIKAT tekst o maltretiranju, ucenjivanju i mobingu nad radnicima  fabrike Eurozeit:

„EUROZEIT“ numerisao radnike

Priznajemo da je numerisanje zaposlenih, novina sa kojom se do sada nismo sretali. Znali smo da su u konc. logorima, logoraši imali brojeve a imaju ih i osuđenici. Razlika je samo jedna. Kada se u KPZ-u vrši pisana korespodencija sa osuđenikom, navede se broj i ime, a u „EUROZEIT“-u, kada se istakne spisak navodnih grešaka postoje samo brojevi. Nema imena.

Moguće da se radi o pokušaju izbegavanja radnje „mobinga“, jer nije dozvoljeno javno (pred drugim zaposlenima) kritikovati nečiji rad. Ako je to u pitanju, onda je taj pokušaj ili nezgrapan ili zlonameran. Ovo iz zazloga što zaposleni ZNAJU brojeve kolega, bar onih sa kojima su u istom odeljenju. Dakle, nema tajnosti, pa smatramo da je ipak reč o zabranjenoj radnji zlostavljanja: „neopravdane stalne kritike i omalovažavanje rezultata rada zaposlenog“.

Stvarno treba imati vrlo poseban mentalni sklop pa ovako nešto „smisliti“.

Posebna, vrlo suptilna vrsta mobinga

Zaposleni koji prvi put stupaju na rad imaju nešto što bi trebalo da bude obuka. Ista traje dve nedelje, a zaposleni se obučavaju za određene operacije. Međutim, proizvodni program „EUROZEIT“ d.o.o. prilagođava se potrebama naručilaca, pa se REDOVNO javljaju operacije za koje zaposleni nije obučavan. Tada se zaposlenom jednom (bukvalno) pokaže ta operacija i odmah mora da ispuni zadatu normu. Ko je ikada radio, zna da je za svaki posao potrebna rutina, a da bi se ona stekla moraju se ponavljati isti pokreti u nekom vremenskom periodu. Bez obzira na to, od zaposlenih se zahteva da odmah ispuni normu (po kvantitetu i po kvalitetu), jer mu se u suprotnom odbija od plate i njegovi rezultati se objavljuju na „zidu“. Pod brojem, naravno.

Kada se od zaposlenog za operaciju koju prvi put radi, traži da odmah ispuni normu to je po našem mišljenju zabranjena radnja zlostavljanja na radu:„davanje teških zadataka ili onih koji su iznad nivoa znanja ili kvalifikacija“.

Norme su posebna priča

Za svaki proizvod u „EUROZEIT“-u imaju norme. Ne zna se koji blistavi um ih je postavio, niti se preispituju. Neke su zaista i izvodljive, ali dobar deo nije moguće ostvariti. Neke, čak, ni približno. Od jedne bivše zaposlene koja je imala uvid u ostvarenja normi, dobili smo podatak da postoje bar dve norme koje nikada i niko nije ispunio. Ipak, njihova ostvarivost se ne preispituje, jer se one koriste kao vrlo efikasan instrument represije prema nekim zaposlenima. Dakle, ako im se neki zaposleni učini kao nepodoban, jednostavno ga rasporede da radi na operacijama „nemoguće misije“, pa kad ne ispuni normu oni mu umanje platu. Manje je bitno da li to rade namerno ili ne. Najbitnije je da je i to radnja (posredna) zlostavljanja na radu.

Privatni brojevi telefona

„EUROZEIT“ d.o.o. zaposlenima nije obezbedio mobilne telefone. Tu privilegiju imaju samo poslovođe i oni što sebe zovu menadžment. To bi bilo preskupo, jer bi taj trošak na godišnjem nivou iznosio skoro kao jedna mesečna plata direktora. Iz razgovora sa bivšim zaposlenima, zaključili smo da je ta visoka plata zaslužena, jer je u pitanju menadžer izuzetnih poslovnih sposobnosti, koji govori nekoliko stranih jezika, i koja ima izuzetno visok koeficijent inteligencije. Skidamo kapu pred takvom gromadom od menadžera.

Ipak, takva gromada bi trebalo da zna, da se ne sme od zaposlenih zahtevati privatne brojeve telefona. To je zadiranje u privatan život. Tu još nije kraj. Iako je Zakonom o radu (čl. 56) propisano da se o rasporedu rada zaposleni obaveštava PET DANA ranije, a samo izuzetno taj rok može da bude 48 sati, menadžment „EUROZEIT“-a na čelu sa gromadom od menadžera, često ne zna da li će i KO će sutradan raditi, pa zaposlenima naređuju da sutradan „budu pripravni“ za poziv. Naravno, na privatni broj telefona.

Pripravnost je donekle regulisana novim (nakaradnim) zakonom, ali ONA SE PLAĆA. U obračunima zarada nismo našli ni da postoji stavka pripravnost, a kamoli da je nekom plačena.

Da li je moguće ovakvo poniženje?

Neposredno pre pisanja ovog teksta saznali smo za jedan vrlo interesantan postupak prema jednoj zaposlenoj. Informacija je iz „druge ruke“, ali izvor je vrlo ozbiljan.

„EUROZEIT“ nema dreger aparat, niti plaća nekoga da obavlja usluge alkotestiranja. Šta rade kada nekog hoće da testiraju na prisustvo alkohola? Negde iza Božića, odgovorna lica su jednu zaposlenu odvezli na vađenje krvi. Posle vađenja krvi, zaposlena se nije toga dana pojavila na poslu. Nemamo podatke o rezultatu nalaza, ali pošto nam je rečeno da ta zaposlena i dalje radi, pretpostavljamo da je nalaz negativan. Postupak za gađenje. Nema drugog izraza.

Ne znamo o kome se radi, ali ako ona ili neko ko je poznaje ovo pročita, pozivamo da nam se javi i opiše događaj. Pružićemo joj svu pomoć koja joj bude potrebna za zaštitu njenog psihičkog integriteta, a ako se složi, napravićemo i poseban tekst.

Izvor: MITROVAČKI SINDIKAT/ J.H.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s