BAKAR PLAĆALI – VODOM? Razotkrivena pljačka u RTB koja je trajala godinu dana

rtb-bor-2_620x0

Foto: Novosti, Ilustracija

BOR – Pripadnici borske policije sprečili su, kako se sumnja, pljačku bakra u Rudarsko-topioničarskom basenu (RTB) ‘’Bor’’ koja je, navodno, trajala više od godinu dana i na osnovu koje se pretpostavlja da je ovo preduzeće oštećeno za – više miliona evra – saznaju ‘’Novosti’’!

Naime, kamion jedne firme, koja se u Boru pominje kao organizator besplatnih gostovanja popularnih narodnih pevača u gradu bakra, zaustavljen je na izlazu iz RTB i u njemu je pronađen najčistiji bakar.

Šema pljačke je bila takva da je kamion u RTB ulazio sa rezervnim reervoarom za vodu, zapremnine 2,2 tone i dodatnim materijalom, nalik na otpadni bakar, koji je trebao da se pretopi u borskoj topionici. Nakon merenja na vagi, voda je ispuštana tokom vožnje, a ‘’lažni’ bakar je išao na pretapanje.

U zamenu za tu robu, kamion je punjen katodnim bakrom, pa ispada da je taj metal, zapravo, plaćan običnom vodom i materijalom koji je daleko jeftiniji od bakra. Za sada se ne zna koliko je RTB oštećen na ovaj način, ali neke prognoze kazuju da je šteta blizu – 20 miliona evra!

Izvor: Novosti/ LJ. TRIFUNOVIĆ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s