VUČIĆEV MINISTAR! Ne zna da li da poštuje ono što su potpisali ministri pre njega! Svetosavski protest prosvetara

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) održala je Svetosavski protest sa ciljem da podsete na Sporazum o rešavanju spornih pitanja u prosveti iz 2015. godine.

screenshot_1

Kao jedan do najvećih problema za prosvetne radnike ističe se neispunjen zahtev za uvođenje platnih razreda, čime bi se poboljšao materijalni položaj prosvetnih radnika poštenom podelom novca iz državnog budžeta.

Jasna Janković, predsednica USPRS-a, podsetila je da je 24. aprila 2015. godine potpisan Sporazum o rešavanju spornih pitanja u prosveti, kojim je okončan petomesečni štrajk prosvetara.

“Danas smo u situaciji da nam aktuelni ministar kaže da je poslao pravnom timu na tumačenje da li je Sporazum nešto što on mora da poštuje s obzirom na to da su ga potpisali ministri koji više nisu ministri u Vladi Srbije”, rekla je predsednica USPRS-a.

Do sad nisu ispunjene ni odredbe Sporazuma koje predviđaju Svetosavsku nagradu, kao ni uključenje predstavnika sindikata u izradu Zakona o osnovnom sistemu obrazovanja i vaspitanja i drugih Zakona – o osnovnoj školi, srednjoj školi, predškolskom obrazovanju, inspekcijskim službama u obrazovanju, o dualnom obrazovanju i slično.

foto: Medija centar Beograd;

Izvor: Beta; Edukacija

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s