PISMO POSLUŠNOG GRAĐANINA SRBE: Naprednjački dobošari… – Žarko Jokanović

Foto: Laguna

Sad je vaš istorijski trenutak da urličete ono što vaš vođa trbuhozbori. Da poltronskom slatkorečivošću ozvučite njegovu pritajenu želju. Da ga izmolite da uradi ono što je on već odlučio. Da posle njegovog odlučnog „NE“ kandidaturi na predsedničkim izborima, kaže još odlučnije „DA“. Čime njegova dela ostaju večna suprotnost njegovih reči. I da po ko zna koji put, uradi ono što ne voli, jer je smisao njegovog života da se foteljom žrtvuje za sve nas. A, naročito vas, svoje verne pudlice, koje razdragano kevću tačno ono što veliki dreser poželi. Jer, lojalnost se ispoljava samo odgovarajućom dresurom i kandidaturom.

Zato ste juče čitava tri sata sastančili. Kako prenose zli mediji, vođa vas je „bez izražavanja sopstvenog stava pustio da iznesete svoje mišljenje“. Sada svi drhtimo da li ćete uspeti da ubedite jedinog spasioca Srbije, planete Zemlje i celog Univerzuma – da se kandiduje. Jer, on kao neće, a vi se, kao, pitate. A, smrznutim građanima potrebna je još jedna velika cirkuska predstava. Istovremeno, mora se naći i razlog zašto tako olako otpisujete starešinu kraljevske porodice iz Bajčetine, Tomu Prvog Učenog. Naprednjačkog stvoritelja, vođinog kuma i surogat političkog oca, koji je vođi zamenio stvarnog političkog oca i drugog kuma – Firera iz batajničkog sokaka.

Zato je, politički najmoralnija od svih, Maja Sedam Stranaka, uskliknila s ljubavlju: „Važno je za Srbiju da naš kandidat pobedi, jer vidimo da su ujedinjene stranke i unutra i spolja kako bi nas vratili u vremena koja građani žele da zaborave“. Pri čemu je ona zaboravila, ne samo u kojoj je sve stranci bila, nego i to da ljudi u Srbiji najviše žele da zaborave vreme njihovog radikalskog orgijanja i zločinačke ratnohuškačke politike. U pomoć je priskočila i gospođa ministarka, koja bi da postane kalif umesto kalifa, skoro potresno jecajući kako bi bez vođine kadidature vaša pobeda bila neizvesna. I ne samo zbog toga. Nego i zato što je vođa „priznat i prepoznat i kao lider i državnik regiona“. Što potvrđuje i pisanje nemačkog „Špigla“ koji je potvrdio ministarkino glorifikovanje vođe rečima: „Premijer Srbije je paradni primer autoritarnog i populističkog lidera u regionu, koji sve više skreće sa puta demokratije i pravne države“. Ali, vođu su odmah odbranili nadasve obrazovani botovi, koji su napali „gospodina Špigla“, ne znajući da je Špigl ime novine, a ne čoveka.

Ipak, lakše ćete vi ubediti vođu da treba da se kandiduje, nego što ćete ubediti vašeg tvorca, Tomu Prvog Učenog da se ne kandiduje. No, ne sumnjamo da ćete biti maštoviti. Možete da mu date pozamašnu otpremninu, a ako ne pristane, najjednostavnije je da ga, onako radikalski, kako to samo vi naprednjaci umete – oblatite i ucenite. Što vam neće biti nikakav problem, jer bar vam prljavih poslušnika, ogavnih tabloida i drugih zavisnih medija – ne manjka. Jer, kad vođa skoči – otvoriće vam oči.

Zato vas pozdravljam vašim tradicionalnim pozdravom:
Trubite jače, jače, trubite bolje – jer bez vašeg vođe, nama vaše volje.
Zauvek vaš
poslušni građanin,
Srba
P. S.
Kad pljujete „dosističke kandidate“, ne zaboravite da su većina stranaka onog DOS-a sada verne sluge vašeg gospodara. Dakle, kad hoćete da pljunete DOS – pljunite u svoje ogledalo.

Autor: Žarko Jokanović

Izvor: Blic, Opozicionar

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s