KOLIKO KOŠTA SVEŠTENIK ZA SVETOG SAVU? 64.000 dinara?

Posle vesti objavljene na N1 da je učenicima OŠ „Vojvoda Mišić“ u Beogradu traženo je da donesu po 100 dinara, kako bi bio plaćen sveštenik za obeležavanje školske slave Svetog Save, ne želeći da dižemo hajku na crkvu, moramo da se zapitamo koliko to košta dolazak sveštenika?

Ako pretpostavimo da svako odeljenje u školi ima po bar dvadesetak đaka, a svaki razred po bar četiri odeljenja, iznos po razredu je 8.ooo dinara.

Kao što znamo, škola ima osam razreda, te ukupna suma iznosi 64.000 dinara.

Da li je to istina, da li je moguće i da li je to normalno?

Ili je neko našao i tu da se ugrađuje?

Jutarnji GLASnik

Autor teksta: Fonet

Učenicima OŠ „Vojvoda Mišić“ u Beogradu traženo je da donesu po 100 dinara kako bi bio plaćen sveštenik za obeležavanje školske slave Svetog Save, a Ministarstvo je tim povodom tražilo izveštaj direktorke.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, saopštilo je da je, povodom informacije da učenici treba da izdvoje po 100 dinara za sveštenika, zatražilo detaljan izveštaj direktorke škole i istaklo da ne propisuje kako će škole obeležiti taj dan.

Ministarstvo uvažava autonomiju škola, ali i insistira da se odluke u školama, a posebno one koje se tiču finansijskog učešća roditelja, donose isključivo uz njihovu saglasnost.

Ministarstvo ističe da je 27. januar radni nenastavni dan, dan kada se proslavlja školska slava Sveti Sava i da ne propisuje kako će škole obeležiti taj dan, da li uz prisustvo sveštenika ili ne, lomljenje kolača, zakuska, priredbe.

Ono na čemu Ministarstvo insistira je dostojanstvenost i značaj samog dana imajući u vidu da slavimo najvećeg srpskog prosvetitelja Svetog Savu, ističe se u saopštenju.

Povodom informacije u medijima da učenici škole „Vojvoda Mišić“ treba da izdvoje po 100 dinara za sveštenika povodom obeležavanja školske slave Svetog Save, Ministarstvo je zatražilo detaljan izveštaj direktorke škole.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uvažava autonomiju škola, ali i insistira da se odluke u školama, a posebno one koje se tiču finansijskog učešća roditelja, donose isključivo uz njihovu saglasnost.

Izvor: N1

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s