Docent na FMU u Beogradu Nebojša Maksimović: PINKOV GENOCID – NAJCRNJE VREME JE DOŠLO

Posle pisanja Kurira o nameri Aleksandra Milića Milija, da se, posle saradnje sa Cecom, Brenom, Anom Nikolić i još mnogim drugim srpskim majkama, tetkama, babama i dedama,  okrene klasičnoj muzici, uz saradnju sa simfonijskim orkestrom RTS-a, kao komentar na to, prenosimo post sa Fejsbuka, Nebojše Maksimovića, docenta Fakulteta muzičkih umetnosti u Beogradu.

miligram-kurir-genocid

Foto: Screenshot/ Kurir

Inače, Nebojša je doktorirao na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, odbranivši prvi umetnički doktorat na toj instituciji:

Najcrnje vreme je doslo… prekipelo je… Ljudi, nije ovo slučajno… neko odgore krlja teške pare u autore kulturnog genocida, Pink i njihove satrape, da bi narod ostao glup i primitivan, jer se tako lakše i jeftinije njime manipuliše kad zatreba!“

„Ovo je pokušaj LEGALIZACIJE PINK GENOCIDA NACIJE… Samo razmislite… UVODJENJE PINKA NE VISE SAMO U ROK I POP, to je već obavljeno, NEGO I U KLASIKU!“!!!

Eto, zato pišem o tome, ne da bih reklamirao… treba biti svestan toga i KOLIKO JE OVO OPASNO… A zabole me i ko će da mi prijavi profil i ko će me skinuti sa friend liste i ko neće da lajkuje,  jer bi još neki evro od genocidnog Pinka!“

Inače, Nebojša Maksimović je rođen 1979. godine u Beogradu. Sa dve godine je počeo da svira klavir, a sa četiri godine je primljen u muzičku školu. Sa petnaest godina, primljen je na Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu

Diplomirao je 1999 godine sa nagradom za najbolji uspeh iz klavira na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, a potom i magistrirao 2004 godine na istoj ustanovi sa najvišim ocenama. Magistrirao je i na Akademiji „Santa Cecilia“ u Rimu 2006. godine sa najvišim ocenama kao stipendista Vlade Republike Italije. Završio je majstorske kurseve kod eminentnih pijanista i pedagoga.

Oktobra 2009. godine, doktorirao je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu odbranivši prvi umetnički doktorat na toj instituciji.

Tokom školovanja osvojio je mnogobrojne značajne nagrade u zemlji i inostranstvu. Javno nastupa od svoje četvrte godine na koncertima, kao i na radiju i televiziji za koje je načinio više trajnih snimaka. Održao je više stotina solističkih resitala i nastupao kao solista sa orkestrima u svim značajnim salama u Srbiji, Crnoj Gori, Republici Srpskoj, Italiji i Grčkoj.

Njegov snimak sa solističkog koncerta u velikoj sali Kolarčeve zadužbine je postao Hit godine na „Top listi klasične muzike Radio Beograda 2“ za 2012. godinu. Sada je docent za klavir na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Godine 2015 PGP RTS je objavio prvi autorski album njegovog rock benda WITCH 1 a 2016 prvi klavirski album  „ Klavirski virtuozitet“ sa klasičnom muzikom.

nebojsa-mkaksimovic-whitesnake

Foto: Privatna arhiva/ Facebook

Svirao je klavijature u brojnim beogradskim i inostranim rock i pop bendovima sa kojima je nastupao na brojnim festivalima i ispred svetskih rock zvezda kao sto je Whitesnake pred stotinama hiljada ljudi

Jutarnji GLASnik

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s